Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

diumenge, 31 de gener del 2010

Tirabuixó de primera categoria


Aquesta setmana vull comentar un regal m'ha fet il·lusió, i que li reconec una gran utilitat per els que som una mica perepunyetes del vi.

Es tracta d'un tirabuixó una mica sofisticat i que a més és gran. Cal tenir espai per guardar-ho, però quan l'utilitzo em compensa el ritual.

Es tracta d'un primer estri ( a baix al mig ) per tallar la caputxa del coll de l'ampolla. És unes rodetes, dues boges i dues que tallen, i així es té el tall perfecte de la caputxa.

El segon estri, l'aparatós, és per treure d'una manera elegant el tap. Amb la palanca superior girada 180 º de la posició que es veu a la foto, s'abraça el coll de l'ampolla amb les tenalles. Es gira la palanca superior a la posició de la foto, i mentre es va girant el tirabuixó va entrant al suro. Un cop arribat al final, al desfer el moviment el tap surt d'una manera suau i sense errades. El que realment estem fent és introduir el tirabuixó d'una manera enginyosa perfectament guiat en el coll de l'ampolla, i així evitem les vegades que ens surt torçar el tirabuixó clàssic, i malmetem el suro i, a vegades, també el vi amb restes de suro caigudes dins.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada