Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

dissabte, 16 de gener del 2010

Els whiskies de les Lowland, l'Auchentoshan

De les regions d'Escòcia avui vull comentar en el que respecta al whisky, els Lowlands o Terres Baixes. Aquesta és la regió més meridional d'Escòcia, i te les seves dues ciutats més importants: Edimburgo y Glasgow.

Aquesta regió te molt en comú amb Irlanda del Nord. Degut a la proximitat entre elles, s'ha produït un intercanvi de coneixements i tècniques, i el més destacat és el de la triple destil·lació. Aquest procediment proporciona un whisky clar, lleuger i d'excepcional puresa. Als maltes de les
Lowlands no els afecta els vents marins, como passa amb els Islays, i el producte final no te quasi sal. Hi ha molt poques destil·leries, en comparació amb la resta de país.

Avui us presento l'Auchentoshan, 12 anys. Es tracta d'un bon representant d'aquests whiskies, de fàcil entrada, molt lleuger i amb un gust final que recorda a flors. Qui tingui curiositat amb els maltes els hi aconsello que provin un Lowland, són ben diferents als d'altres regions.

Aquesta ampolla l'he comprat en una botiga d'aeroport, on es poden trobar coses no tan clàssiques i a bon preu. Crec que m'haig d'explicar. El preu és el mateix que a altres botigues, el que passa és que l'ampolla és d'un litre, el que significa que hi ha un 33 % de més producte, o de preu rebaixat.

Altres Lowlands que he tastat, i que m'han agradat, són : Glenkinche de 10 anys ( assequible i fàcil de trobar ), i el Rosebank d'embotelladors independents, una mica més car però aconsellable segur, ja que és molt fàcilment bebible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada