Sempre he sentit dir que si vols una cosa has de bellugar-te per aconseguir-la. La meva afició al món del vi fa que estigui despert a la caça d'oportunitats. Aquesta vegada l'oportunitat ha estat mitjançant la cadena de supermercats Bonpreu-Esclat. Tenen una espècie de club que anomenen Espai de Consum, i organitzen activitats relacionades amb l'alimentació. Una d'aquestes és la de tasts, i he assistit a un de vins blancs ( per cert, gratuïta amb la targeta Bonpreu ).
He comentat anteriorment que per mi els vins blancs eren una mica desconeguts i menys valorats que els vins negres, però poc a poc aquesta apreciació la vaig canviant, i veig que tots els vins tenen el seu espai, i que cal conèixer les possibilitats que ens permeten.
He aprés moltes coses, i una de les importants ha estat veure i viure la il·lusió amb que el somelier David Seijas transmet una mica del coneixement del mon del vi a que es dedica, i les qualitats de comunicador que té..
Varem tastar tres vins blancs, similars però diferents. El primer era un Raimat Chardonnay, amb una frescura en boca i uns aromes de plàtan, pinya i cítrics molt interessants. El segon vi va ser el Gramona Gessamí, de raïm moscatell i amb una dolçor i untuositat en boca destacable. El tercer vi va ser un Marques de Riscal Verdejo, que presenta uns aromes d'herba tallada i florals molt intensos, amb un pas en boca equilibrat.
En David ens va dir que, en general, els vins blancs no convé que estiguin gaire temps en ampolla, i cal veure'ls del mateix any o de l'any anterior ( preus per sota dels deu euros ). Això té excepcions en els vins desenvolupats especialment per a envellir, i ja estan en una altre gama de preus.
Com a colofó, cal tenir les orelles obertes per estar disposat a aprendre, i a aprofitar oportunitats.
Peus de porc amb gamba vermella #InternationalDay
-
21 de desembre, GambasInternationalDay!
Sembla posat aquí expressament perquè tenim Nadal a tocar i agrada que n'hi
hagi a les taules de les festes.
P...
Fa 20 hores
Ja has arribat a més de 1000 visitants. Enhorabona!
ResponEliminaFa poc vaig tastar el Gramona Gessamí i el vaig trobar molt especial... Fa poc vaig tastar el Moustillant Blanc Brut de la mateixa casa i també em va semblar molt interessant...
ResponEliminaTal com dius els vins blancs són tot un món...