Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

diumenge, 7 de març del 2010

Primavera i fred

Torno a estar en un dilema. Dissabte feia un temps fantàstic, un sol de primavera. Els arbres ja donaven senyals de que això de deixar enrere l'hivern era veritat, com exemple podeu veure aquestes flors d'ametller precioses.


Vaig anar dissabte a la vinya decidit a començar a podar els ceps. Aquest any els vull podar de manera que quedin el més alt possible, a resguard dels porcs senglars. L'any passat van fer de les seves amb el raïm negre, i aquest any em toca a mi aprofitar-lo. Una altre cosa serà protegir el raïm dels ocells, però temps al temps.

A la nit, tot orgullós i cansat, veig el temps que pronostica fred tota la setmana, i possiblement neu a cotes baixes. Total, que una altre vegada és millor no intentar avançar-me i respectar els ritmes de la natura.

Diumenge ha tocat acabar de podar els avellaners, que no em feia massa gràcia però un cop acabada la feina ha quedat molt millor la vora del camí amb els arbres ben podats. Per cert, hauré de donar-me pressa ja que el dia 14 de març és l'últim dia per poder fer foc i cremar troncs i branquillons.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada