Aquesta setmana la feina ha estat agraïda. Per Sant Martí s'ha de tapar el vi, i així ho he fet amb les botes de vi negre. L'any passat el tap es va quedar completament enganxat al forat, i aquest any he provat amb un paper al mig.
La bota petita ( de 32 litres ) la varem omplir el 20 de setembre, de la verema feta el 11 de setembre. Hi vaig posar uns vint litres de most de raïm negre fermentat nou dies amb la pròpia pell, i la resta era de most provinent de raïm blanc. Va donar un probable grau alcohòlic de 11,5 graus ( aquest any he comprat un mostímetre, que m'ha fet molta il·lusió )
Abans de tancar-ho l'he tastat, i es notava un gust molt afruitat, amb un color morat "bisbe" una mica paste, es a dir, una mica mate.
La bota gran ( de 64 litres ) la varem omplir el 12 d'octubre, de la verema feta el 27 de setembre de raïm ull de llebre. Aquest vi molt-molt jove encara te un gust intens a most, tot i que ja es comença a entreveure l'alcohol. El grau probable per aquest vi serà d'11 graus. El color també és morat bisbe mate.
El vi de l'altre bota petita, ( de 32 litres ) únicament blanc obtingut a partir de raïm blanc, ja està a punt de veure segons el gust del meu company d'aventures i desventures, i mestre agricultor amb molta paciència. L'hem passat a l'ampolla, i ara cal pensar en el disseny de l'etiqueta ( sóc perepunyetes, i aquestes pijades m'agraden ). Un cop ja hagi vestit les ampolles, d'etiqueta, ja els hi faré un "retrato" i ho penjaré. De moment, avui us ensenyo el raïm blanc a mig premsar.
Participació en el pòdcast d'Enric Vila & Casablanca - Menjar amb Whisky
-
Recentment hem tingut ocasió de participar en el pòdcast El Bar d'en Rick
d'Enric Vila & Casablanca. Es titula Menjar amb Whisky. En aquesta
gravaci...
Fa 15 hores
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada