Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

divendres, 5 de novembre del 2010

Whiskey de Kentucky, el Blantons single barrel


Descobrir nous tipus de whiskeys em dona una gran satisfacció. Al començament del blog vaig presentar un, ara tot just fa un any. Ara ja tenia ganes de tastar un altre. El que porto aquí em va convèncer per l’ampolla, el preu i el consell del venedor, en una botiga especialitzada del carrer Aribau/Madrazo.
Es tracta d’un whiskey de l’estat americà de Kentucky, i per remarcar-ho el tap està acabat amb un genet. Volen deixar clar els orígens, ja sabem que estan molt orgullosos de tot el que qualifiquen “genuinament americà”.
Aquest bourbon parteix de blat de moro ( mínim per llei del 51 %, i en aquest hi ha un 75 % ), ordi i civada, i amb el tradicional mètode de maltejat, molinat, passat a hidrats de carboni, sucre i alcohol, finalment es destil•la. Aquest en concret es guarda en bota de roure americà cremat, i això és una part del motiu del gust a fusta d’aquesta beguda. Els bourbons no tenen “edat declarada” , i per tant la decisió de que ja està a punt de passar a embotellat depèn del mestre destil•lador.
Aquest single barrel te la peculiaritat de que cada ampolla no prové de barreges de botes, sempre d’una sola. L’ampolla és octogonal, i en l’etiqueta et diuen de la bota que s’ha extret.
Te un color daurat molt singular, i presenta un cert gust inicial de caramel, i un final llarg amb gust a fusta sense que deixi el paladar esgotat . Per intentar fer un símil, és un “cognac” dels whiskeys americans, molt molt fi.
El preu està al voltant dels 40 euros, i per el que ofereix no el considero car.

2 comentaris:

  1. no puc comentar res , ja saps que no hi entenc res i a mes a mes no m'agrada gens el whiskey, per tant una abraçada a tothom. roser

    ResponElimina
  2. No conec gaire el Bourbon però fa uns anys sí que vaig tastar el Blantons i recordo que era molt bo...

    ResponElimina