Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

diumenge, 14 de novembre del 2010

Les olives són al pot


Aquest diumenge he acabat una feina que m'ha fet molta il·lusió. Després de cuidar les oliveres, collir unes quantes i tenir-les en remull tres setmanes canviant l'aigua cada dia, avui he fet la feina de "confitar-les", com alguns diuen, o d'amanir-les i deixar-les als pots.
Amb els comentaris que he rebut de les diferents maneres de confita-les, al final he fet una mica de cada. Dissabte vaig anar al camp i vaig collir romaní i fonoll, i a casa hi havia una mica de sajolida. Total, que he fet a cada pot dos zones de herbes aromàtiques, una a una tercera part i la segona a les dues terceres parts d'omplir el pot. Com a "tap", a més del tap del pot, he posat una mica d'oli.
Ara el que falta és paciència. Com a mínim fins d'aquí tres o cinc mesos, han d'anar macerant, que perdi l'amargor i entri el gust de les herbes. Amb la quantitat que he fet aquest any espero que em surtin bé, ja que en cas contrari costarà d'acabar-les.
Ara, a esperar el mes que ve i veure si puc fer una mica d'oli amb la resta d'olives.

3 comentaris:

  1. Ohhhhh ,quantes olives i quina pinta mes bona que tenen, es veuen molt morsudes.
    L'any que be fes un pot amb frigola que els hi dont molt bon gust.
    roser

    ResponElimina
  2. Quin be de déu d'olives!! Realment tenen molt bona pinta!! Haurem de pensar receptes per fer amb olives...!!!

    ResponElimina
  3. Quin goig totes aquestes olives!! Segur que l'espera valdrà la pena...

    ResponElimina