Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

dimecres, 3 d’abril del 2013

Finca Malaveïna, Castell de Perelada


Avui he tingut l’oportunitat d’escollir de nou el vi en un dinar de feina. Aquestes oportunitats no les vull deixar de gaudir, molt més ara que els dinars de feina són més espaiats. 

En un restaurant xinés de la zona alta, alta, de Barcelona, i en un ambient agradable, ha arribat la carta de vins, després de que en la carta de plats la recomanació era que em deixés portar, que em fiés. Dit i fer. Aquesta carta ja no era en format paper ( antic de mi ), era en una ipad ( si no evoluciono, semblaré un Picapiedra ). 

Darrerament estic descobrint que a l’Empordà s’està fent uns vins molt bons, i ara era la meva oportunitat. M’ha costat molt convèncer als meus acompanyants que aquesta DO estan fent les coses cada cop més be, que ja no es podem quedar en els estereotips.

Volia tastar alguna cosa ( de preu raonable ) del celler Castell de Perelada, i m’han aconsellat el Finca Malaveïna 2008.

L’he trobat correcte, sense estridències ni aspectes que el faci destacar per res estrany. És un vi que recorda en el nas els fruits madurs, en boca no deixa cap record greu de fusta, la te molt ben integrada, i obre la boca amb un paladar fresc i molt ben acabat. L’ampolla es va acabar talment con si hagés estat foradada, i inclús es va quedar curta.

Buscant aquest vi per internet, he vist que es un “coupatge” de molts tipus de raïms,  ( merlot, cabernet sauvignon, syrah i garnatxa ), que ja em quadra en la meva sensació d’estar integrat tot sense destacar en cap cosa en especial. La fusta, es nota integrada però sense donar cap nota d’excès, també ( 16 mesos de bota de roure francès ).

La meva opinió, un bon vi per portar-lo anant de convidat i que calgui quedar be , relació qualitat preu correcte, i preu una mica alt ( uns 16-18 euros en una botiga especialitzada ) per altres opcions que hi ha.

3 comentaris:

  1. nosaltres ja saps que no soms grans consumidors ni de mi ni de cava , pero si cert que Tant a Perelada , com a Capmany , ultimament les bodegues han millorat molt els seus productes . Recenment hem descobert a Capmany una bodega que fa vins i caves , que per nosaltes que no som gaire exigens i d'un poder adquisitiu no gaire alt , ens han agradat , per la seva relacio qualitat-preu , es "" Familia Oliveda"" .
    per tu crec que seria un producte un pel sensill.

    roser

    ResponElimina
  2. igualment Enric , que paseu una bona diada de Sant Jordi

    roser

    ResponElimina