Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

dimarts, 10 de juliol del 2012

Moment d'ensulfatar



Ara toca fer feina que sembla que no llueixi però és la única manera de que després puguem collir raïm en bones condicions.

Aquest cap de setmana ha tocat una feina feixuga, preparar els ceps per la calor. El primer que hem hagut de fer ha estat una "esquilada" com als xais.

Tallar les verges que han crescut massa, i treure les que no tenen cap raïm i estan tapan les que si en tenen. És fàcil de dir, però he trigat bastant.





Aquí hi ha dues fotos, una abans i l'altre després.

Finalment, quan he tret el que no serveix i tapa, ve la feina de sulfatar ( o ensulfatar ). L'operació consisteix en disoldre sulfat de coure ( blau ) i sofre soluble ( groc terròs ) per ruixar tot el cep, les fulles i el raïm. D'aquesta manera s'evita l'aparició de malalties tipus fongs i altres insectes. Quan vaig acabat els ceps, amb la mica de líquid que ens quedava, va haver una oportunitat per a les oliveres, que no les haviem cuidat gens.
Quan vaig acabar, vaig estar molt content i també molt cansat. Les feines que no em venen de gust, quan les acabo, em donen més satisfacció. Per cert, en aquesta darrera foto també surt el fotògraf, tot i que una mica d'incògnit

3 comentaris:

  1. aixo de l'hort no s'acaba mai . sempre es te feina. el meu home va marxar una setmana amb la bicicleta i vaig quedar de "cuidadora de l'hort", i en vaig quedar ben cansada , de tant treure males herbes . Quand vaig mes o menys acabar ja tenia que tornar a començar.
    una cosa Enric , aquesta recepta que dones per ensofatar , serveix per tot , per ejemple per tomateres , mongeteres etc etc ....


    roser

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em sembla que si serveix per tot. El que jo faig és anar d'aprenent a les botigues tipus "sindicat", aquelles on venen productes per camp. Els hi explico el que m'han recomenat ( per exemple, aquesta recepta meva ) i els hi dic que què els hi sembla, si això és el que més em convé per el meu problema o ells m'aconsellen alguna cosa diferent. Sempre he trobat un esperit molt colaborador, i sovint em reafirmen el que busco, o bé em recomanen altres coses amb un pressupost igual o inferior. Són un pou de ciència i de ganes d'ajudar.
      Per cert, què hi teniu plantat ?

      Elimina
  2. Bona feina... Aquestes feines que no es veuen també són part del vi...

    ResponElimina