Aquesta vegada presento un nou tipus de vi blanc que em faltava, un albariño. Aquests vins no són d’una zona, són d’un tipus de raïm. Aquest està elaborat en un 70 % per raïm albariño, i la resta d’uns tipus anomenats loureire i caiño que no havia sentit mai.
Aquest vi està fet a la vall de O Rosal, a Pontevedra, del riu Miño que te un clima amb temperatures suaus i molta pluja. Pertany a la D.O. Rias Baixas. El disseny de l’etiqueta m’ha agradat, i al celler me l’han recomanat.
És d’un color groc verdós, i en boca es presenta lleuger i amb un petit punt de carbònic, que el fa agradable. Te un cert regust de fruita lleugera, pot ser poma, pot ser no, però amb molt poca acidesa ( que per mi és un dels defectes de bastants vins blancs ).
En resum, m’ha agradat bastant, i el preu ( vora els 10 euros ) fa que sigui una bona elecció tot i que no és un “xollo”.
Avui tastem Lo Blanc
-
Avui tastem un bé escàs, un d'aquestes petites joies a les que només uns
pocs tenim accés, docs es tracta d'una producció d'unes 1000 ampolles del *Celler...
Fa 21 hores
ohhhh l'Albariño , aquesta marca no la conec , pero la denominacio sí , es justament el tipo de vi que m'agrada , afruitat i amb un punt d'agulla.
ResponEliminaroser