Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

diumenge, 13 de febrer del 2011

Isle of Jura, 10 anys


En la meva afició a descobrir tots els tipus de whiskys de malta, aquesta vegada presento un malta de la zona de les Highlands de l’Oest, de la illa de Jura, (per sobre de la illa de Islay ) , el Isle of Jura 10 anys.
La destil•leria és relativament nova, ha estat reconstruïda al 1963 com un motor d’activitat per la illa, sobre una altre antiga destil•leria. Fins al 1974 no va arribar a les botigues el seu producte.
Aquest malta presenta un color daurat pàl•lid, i te uns aromes molt agradables, amb una mica de fumats. En boca es presenta un gust suau, afruitat, una mica salat i amb un cert gust de fusta i fum. Te un final llarg i molt bo. Per comparar, m’ha recordat a un speyside tipus Macallan amb un afegit de fumat, i és molt lleuger.
Es pot trobar en bastants llocs, i no és un malta amb preu excesiu, menys de 30 euros.

1 comentari:

  1. Sí que és lleuger... Sempre ha estat un malta suau - sobretot si el comparem amb els veins de l'illa del costat...

    ResponElimina