Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

dissabte, 17 d’octubre de 2009

Elaboració del vi negre de 2009

Un dels objectius que tenim és fer-nos el nostre vi, i d'una forma senzilla i complerta. Mica en mica anirem explicant les activitats que duem a terme en el camp que tenim, però de moment ara puc explicar l'elaboració que hem fet aquest any per obtenir vi negre.


Aquest any teníem molt bones perspectives amb el raïm negre de la vinya, però el senglar i els ocells han opinat el mateix, i ens han deixat sense ni un gotim.

L'alternativa ha estat cercar qui en tenia suficient, i hem aconseguit 110 kg de raïm ull de llebre, que varem veremar el 27 d'octubre. El mateix matí el varem xafar, i l'hem posat en el nostre "cub", que és una barrica de plàstic de 110 litres. El mostímetre indicava que provablement tindria 11 graus.


Ha estat 15 dies fermentant, i el 12 d'octubre l'hem premsat i posat en una bota, obtenint uns 65 litres. Ara ens toca esperar fins a Sant Martí per tapar el vi.


Ara veureu els senzills estris que fem servir per elaborar les nostres petites produccions es poden obtenir. En la primera fotografia hi ha el cobert que hem utilitzat, la barrica de plàstic blau que ens ha fet de cub, i la premsa manual amb el most i la pell del raïm, a punt per premsar.Quan arribi el moment de tastar-ho, i embotellar-ho, en tornarem a parlar d'aquest vi !

2 comentaris:

  1. mmmmm, ja sento olor de vi!! Aquest vi te molt bona pinta!! No es podrà provar fins per snt Martí?

    ResponElimina
  2. Visca...visca.....les aficions!!! Cadesqú les seves..i a disfrutar-les tots els que poguem...oi que si? A veure quan podrem disfrutar d'aquest vi.

    ResponElimina