Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

diumenge, 9 de maig del 2010

Cata de vins blancs joves

Sempre he sentit dir que si vols una cosa has de bellugar-te per aconseguir-la. La meva afició al món del vi fa que estigui despert a la caça d'oportunitats. Aquesta vegada l'oportunitat ha estat mitjançant la cadena de supermercats Bonpreu-Esclat. Tenen una espècie de club que anomenen Espai de Consum, i organitzen activitats relacionades amb l'alimentació. Una d'aquestes és la de tasts, i he assistit a un de vins blancs ( per cert, gratuïta amb la targeta Bonpreu ).



He comentat anteriorment que per mi els vins blancs eren una mica desconeguts i menys valorats que els vins negres, però poc a poc aquesta apreciació la vaig canviant, i veig que tots els vins tenen el seu espai, i que cal conèixer les possibilitats que ens permeten.

He aprés moltes coses, i una de les importants ha estat veure i viure la il·lusió amb que el somelier David Seijas transmet una mica del coneixement del mon del vi a que es dedica, i les qualitats de comunicador que té..


Varem tastar tres vins blancs, similars però diferents. El primer era un Raimat Chardonnay, amb una frescura en boca i uns aromes de plàtan, pinya i cítrics molt interessants. El segon vi va ser el Gramona Gessamí, de raïm moscatell i amb una dolçor i untuositat en boca destacable. El tercer vi va ser un Marques de Riscal Verdejo, que presenta uns aromes d'herba tallada i florals molt intensos, amb un pas en boca equilibrat.

En David ens va dir que, en general, els vins blancs no convé que estiguin gaire temps en ampolla, i cal veure'ls del mateix any o de l'any anterior ( preus per sota dels deu euros ). Això té excepcions en els vins desenvolupats especialment per a envellir, i ja estan en una altre gama de preus.

Com a colofó, cal tenir les orelles obertes per estar disposat a aprendre, i a aprofitar oportunitats.

2 comentaris:

  1. Ja has arribat a més de 1000 visitants. Enhorabona!

    ResponElimina
  2. Fa poc vaig tastar el Gramona Gessamí i el vaig trobar molt especial... Fa poc vaig tastar el Moustillant Blanc Brut de la mateixa casa i també em va semblar molt interessant...
    Tal com dius els vins blancs són tot un món...

    ResponElimina