Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

diumenge, 3 d’abril de 2011

Montsant Acústic 2008 en el restaurant Mercat ( Vilafranca del Penedés )

Aquest cap de setmana he anat a un restaurant que és una passada. Amb una cuina de temporada i de mercat, el Restaurant Mercat està a les golfes del Mercat de la Carn, a la Plaça de l'Oli núm. 1 de Vilafranca del Penedès. La crònica gastronòmica la teniu al blog El Plat Blanc.
Del restaurant que vull aquí destacar un aspecte. A l’hora de la carta de vins, m’han donat dues. La primera és una carta de tota Espanya, i la segona carta és una estrictament de vins catalans, per reivindicar d’una manera diferenciada el que tenim de bo aquí.
Vaig demanar un Montsant, Acústic 2008. Va resultar un excel·lent vi, fresc, rodó, amb una punta de dolçor sense estridències, i un pas de boca equilibrat i suau. Buscant una mica més d’aquest vi he aprés que aquest celler te com filosofia fer bons vins a la manera tradicional, sense excessos tecnològics que permetin apreciar el vi i els gustos de sempre. Aquest vi te una barreja de raïm garnatxa i samsó, provinents de ceps de una bona edat ( 35-60 anys ).
Aquest Acústic em referma que el Montsant és una de les zones vinícoles catalanes que més m’agrada ( relació qualitat/preu ). Anant al senyor Google, aquest m’ha explicat :
La DO Montsant va néixer l’any 2002 integrada pels municipis i cellers que, fins aquella data, formaven la subzona Falset de la denominació d’origen Tarragona. Si en el moment del seu naixement, la DO tenia 28 cellers, la xifra supera ara els cinquanta. Gairebé un 70% de la producció embotellada es destina a l’exportació (principalment a Alemanya i els Estats Units). Per el que respecta als seus vins, els més habituals són els negres, elaborats principalment a partir de les varietats tradicionals garnatxa i carinyena, que donen uns vins amb molt cos, equilibrats i aromàtics, i adients per a la criança.

Com a final, aquí poso la foto dels cirers aquest cap de setmana a la vinya. Estan preciosos, i les abelles feien un concert volant entre les flors.

1 comentari:

  1. La veritat és que els Montsant que he tastat els he trobat molt rodons... De totes maneres ara m'hi fixaré més...
    Per altra banda ara és una època fantàstica per gaudir de la florida dels arbres i la natura en general...

    ResponElimina