Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

diumenge, 20 de març del 2011

Itàlia, el país més gran productor de vi, Barolo Il Pozzo


He llegit que el vi no sols és una beguda, també és un motiu per conèixer països, tradicions, gustos i maneres de ser. Ara he entrat en el que Itàlia representa en el món del vi. Amb el major consum mundial de vi per habitant, 135 litres/any i persona, ja en l’època dels romans feien les festes a Baco, el deu del vi. Te una gran quantitat de tipus de raïm, i sols es pot parlar dels grans tipus, i de les zones més famoses.
Tenen un sistema de denominacions especial DOC ( DO controlada ), DOCG ( una DOC i a més garantida ) que correspon a les zones de qualitat superior. Les regions més típiques són el Piamonte ( raïm nebbiolo, per als vins barolos que tenen molt bon envelliment ) i la Toscana ( amb el raïm sangiovese, per als vins chianti ).

El nebbiolo és un raïm que proporciona vins que envelleixen molt bé, i en ampolla milloren. Quan són joves, tenen un fort gust a fusta, i amb el temps passen a tons
Els vins Barolo es van originar en la familia dels Falletti, marquesos de Barolo, que van ser els primers en comercialitzar aquest tipus de vi. Ha caigut a les meves mans una ampolla de Barolo Il Pozzo, i d’aquí ha vingut la meva recerca.
El vi presenta un color vermell teula, i te una entrada sense tanins ( gust a fusta ). Al final si que és una mica aspre, però deixa un gust afruitat però no dolç que m’ha agradat molt. El cost d’aquesta ampolla, que no arriba als nou euros, representa per a mí una bona elecció, tot i que els vins d’aquí no desmereixen res, però m’agrada apendre noves coses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada