Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

divendres, 22 d’abril del 2011

Fracàs, i a apendre dels errors

Avui he "dit adéu" al vi de la collita del 2010. He fet un tastet, i tenia un inici de gust de vinagre. La única solució per evitar malmetre les botes és llençar tot el vi, ja que en cas contrari sempre que torni a posar vi es farà vinagre.
Galleda a galleda, cap a la pica i a la claveguera. M'ha sabut greu.
El que veig que necessito és cuidar millor el raïm, i tenir més paciència. Crec que un dels errors ha estat collir abans de temps el raïm, per la por a que els senglars el mengessin. A més, aquest estiu passat no ha fer molta calor, i no tenia prou sucre. Això ha donat un vi fluix, que amb més facilitat del compte s'ha tornat vinagre.
Vist des d'un altre punt de vista, sort que no haig de guanyar-me la vida amb el vi !
Cada cop que obro una ampolla de vi, estic aprenent a valorar més la feina que hi ha al darrera, que sovint és una qüestió que es pot traduir a diners, però a vegades no hi ha una bona traducció ( per excés o per defecte ).
No sempre les notícies són bones, i reconèixer els errors és sa. Aviat podré començar a ensenyar el raïm 2001. Els ceps estan treien borrons.

6 comentaris:

  1. Molts ànims!!! segur que la propera collita surt millor.
    Salut!!

    ResponElimina
  2. ohhhhhh quin greu que em sap.
    pero endevant , dels error s'en apren, osigui en el del 2011 sera millor.
    l'altre dia van venir uns amics a dinar i van portar un vi que els hi agrada molt i a en Jordi tambe li va agradar.
    Dades vi :
    Abadia
    Raimat
    Denominacio d'origen : costers del segre
    Cabernet sauvignon tempranillo

    per si el vols tastar a veure si a tu tambe t'agrada.
    roser

    ResponElimina
  3. En Pere, un havanero empaltat de filòsof, diu que el futur no és dels que saben sinó dels que aprenen. N'estàs aprenent força. Això vol dir que els vins futurs seran collonuts !!!.

    ResponElimina
  4. Malgrat sàpiga greu és una experiència que segur que serà útil pel futur...

    ResponElimina
  5. Ha de saber molt de greu que et passi una cosa així... segur que la propera anirà millor!ª
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina