Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

dimecres, 9 de març del 2011

FEINES D’HIVERN AL CAMP

Fa dies que no escric res del camp. Una mica ha estat per que no hi vaig tant sovint, però bastant ha estat per que les feines d’hivern al camp no són gaire lluïdes.

He estat acabant de netejar les feixes. La primera neteja va ser espectacular, i la vaig posar en un post el 23 de gener de 2011. Després hi ha hagut la feina de treure les arrels per poder passar el tractor, i cremar i cremar els troncs de avellaner que estan secs. Fa pocs dies em vaig atrevir a podar els ametllers de les feixes recuperades. Feia temps que no es podaven, i he fet una bona tallada, per veure si els arbres revifen i aquest any o el que be puc recuperar-los i que donin forces ametlles.

Ara em toca córrer. Un cop podades les branques i els troncs que no calien, ara s’em tira a sobre el 15 de març, que és la data límit per poder fer foc al camp en la zona que visc. Total, que ara faig de fogainer i haig de donar pressa al tren per no arribar tard al 15 de març ( el que quedi per cremar haurà de quedar-se per l’octubre, quan es pugui tornar a fer foc ).

1 comentari:

  1. Enric, pots guardar les tories per fer calçots, queden molt be. I aixo del foc , per estar segur telefona a els forestals i ells et diran la data segura d'ultim dia que es pot fer foc,perque depen de l'aigua de pluja caiguda, van variant les dates. roser

    ResponElimina