Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

diumenge, 23 de gener del 2011

Feines d'hivern al camp


Jo em pensava que a l'hivern el camp em deixava sense feina, i era una època que podria fer una mica el mandra, i saltar-me alguns caps de setmana la feina. Doncs no, no i no. A vegades penso que aquest tros de terra és una fantàstica vàlvula de descompressió de la feina professional, a vegades penso que a una persona de "ciutat" com jo no s'ensurtirà de fer segons quines coses, a vegades millor fer en lloc d'analitzar tantes coses, el que és veritat és que quan torno del camp he carregat d'energia per als entrebancs de la setmana.

Aquestes dates, amb l'èxit de l'oli, estem intentant cuidar bé les oliveres de les feixes descuidades. Què vol dir això ? Com a primer pas hem de treure les herbes rivals que lluiten per alimentar-se de l'aliment de la terra, en segon pas hem de podar bé les branques, ( havien crescut tant que quasi no arribem a collir les olives), i en tercer lloc hem de procurar abonar bé la terra.

Amb aquests freds tan intensos que fa, he decidit quedar-me en el primer pas, i eliminar les herbes i mates "dolentes", ja que si el fred entra a les rels i les mata, millor. Sembla dit i fet, però hi ha una feinada. Com exemple, hi ha la primera fotografia. Cal fixar-se molt en l'ametller mort del racó esquerra superior, i l'olivera en primer pla a la dreta al mig de la fotografia, i observar el munt d'herbes i herbotes que hi ha.


La segona fotografia prometo que està feta al mateix lloc, el diumenge quan hem decidit acabar la feina. Com prova, torneu a buscar l'ametller sec i l'olivera, i es pot veure que és la mateixa feixa, abans i després d'una feina de cull...ns, o de campionat ( que queda més fi ).

Aquesta feina no te gaire secret, sols cal unes tisores de podar petites, unes grans, una mica de foc per cremar les branques, i temps ( que es fa mes curt si tens una bona conversa, com em passa amb el meu company de fatigues, en Miquel, que el podeu veure en la darrera fotografia ).

La última satisfacció d'aquesta feina del camp és deixar constància en el blog, que em permet conservar en la memòria i compartir amb els blogcaires els treballs, les reflexions i les satisfaccions.

Fins a la propera.

Per cert, els ametllers estan treient els borrons, i espero que aquest any la gelada no ho espatlli, ja que si ho va fer l'any passat i no em tingut ametlles.

4 comentaris:

  1. uffff , nomes de veure la feinada que has fet ja em canso.
    avui a Bescanó hem estat a 7 sota cero i la maxima del dia 3 graus,osigui que els horts d'aqui tots glaçats.
    la foto on surt en Miquel, al fondo hi ha una montanya de roca,es aqui a Girona???, pues pasat Llorá, hi ha el pla de Sant joan , que hi ha una montanya com aquesta i tambe hi ha El Far que es molt similar.
    Referent a la carga d'energia, es una cosa real.
    Quan estem a ciutat tot el que ens envolta, nevera,ordinadors,mobils,teles,radios...... ens carreguen del signa (+),normalment hauriem de descarregar a través de les espardenyes (d'espart) o sabates amb sola de cuiro,pero com portem soles de goma no hi ha manera de descarregar. Quan anem al camp, a la montanya o a mar, ens carreguem del signa (-) i ens equilibrem, per aixo ens sentim be. Si dintre del teu hort o en un altre lloc, veus un arbre una mica gros i que et llami l'atencio mes que els altres i el vegis de manera diferent, es un arbre que et pot donar energia, nomes t'hi has de acostar i si pots abraça'l una estoneta i t'aseguro que et carregara de energia .
    roser

    ResponElimina
  2. Una gran feinada aquesta que heu fet!! I amb les temperatures que hi ha aquests dies encara té més mèrit...

    ResponElimina
  3. Estem preparant un projecte que obrirem a partir del dia 28 d'aquest mes.
    Serà un espai orientat a promocionar la gastronomia catalana i els blocs catalans o de parla catalana de quelcom lloc, hi podrà participar tothom que ho vulgui i en la mida que es desitgi, ja sigui recomanant restaurants, vins, llibres de cuina, botigues, enviant-nos un menú dels plats que ja tingueu publicats, mercats o explicant-nos els actes gastronòmics de la vostre localitat,qualsevol cosa que creieu interessant serà ben rebuda, nosaltres ho publicarem amb un enllaç al espai del blocaire que ho ha proposat per tal de donar-lo a conèixer a tanta gent com puguem.

    En l'apartat de gastroblocs, estem fent un llistat de tots els blocs per províncies, el teu bloc ja està inclòs en el llistat.

    Salut!
    Loles i Núria.
    Gastropuntcat
    www.gastropuntcat.blogspot.com

    ResponElimina
  4. Doncs quina feina heu fet!
    A més amb el fred que està fent.
    És el que té la terra, per tenir-la en condicions hi ha d'haver esforç i mantenir-la!

    Jo et convidaria a un tallet de coc perqyè et passes el fred i et refessis una miqueta, jejej.
    Salut!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina