Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

diumenge, 16 de gener del 2011

Cava Juve i Camps Cinta Púrpura


Aquest dissabte he decidit que qualsevol dia és bo per encetar un cava. Tinc el costum de pensar en un cava sols per celebracions, i de mica en mica vaig acumulant ampolles en el celler de sota l'escala. Això no pot ser, ja que el cava s'ha de beure abans d'un any del seu desgorjat.
Per dinar teníem una barreja de gustos estranys, ( amanida i truita de patates, magret d'ànec, i unes postres de xocolata de tres colors ). Un sol vi per tot l'àpat era difícil, i la solució va estar en obrir una ampolla de cava.
Aquesta vegada l'escollit ha estat el Cinta Púrpura de Juvé i Camps. Per el meu gust te una mica massa bombolla, però de fàcil solució. En boca te un pas agradable, pot ser una mica àcid, però obre el paladar i refresca la boca per "netejar" i preparar-la per la següent mossegada.
Crec que, per la relació qualitat/preu, és una opció aconsellable, amb un preu que pot no arribar als deu euros ( segons on anem a comprar l'ampolla ).
Des d'aquest post reivindico el cava en una menjada tranquil·la, sense haver d'esperar a una festa ( herència de les nostres tradicions catalanes que podem passar endavant ).

3 comentaris:

  1. Hola Enric , tinc un petit liu ,. A la teva entrada del dia 21 de novembre dius :"" Una cosa curiosa que vaig apendre és que la formació de bombolles es fa a partir de les imperfeccions del vidre de la copa, no a partir del tipus de cava o la seva criança "" i en aqueesta dius : ""Per el meu gust te una mica massa bombolla, però de fàcil solució "". Osigui que una mica si que les bombolles provenen del cava i que pots regular-les fent un canvi de copa no ????. Precisament dissabte vaig estar dinant a casa d'uns amics i els hi vaig ensenyar el teu blog , i vam estar mirant l'entrada on deies aixo de les bombolles del cava relacionades amb el tipus de vidre de la copa.
    roser

    ResponElimina
  2. Hola, Roser
    L'explicació és fàcil. El cava, degut a la segona fermentació que es fa en la pròpia ampolla, te gas contingut. Quan obrim l'ampolla, suprimim la barrera que feia que aquest gas pogués marxar. Per tant, sempre a l'obrir l'ampolla el gas tendeix a marxar.
    En l'entrada que et refereixes el que volia explicar és que les bombolles troben la manera de formar-se i començar a marxar des de les imperfeccions del vidre de la copa. Si la copa en te moltes, les columnes de bombolles surten de molts llocs; si en te poques, surten de pocs llocs, "duren" mes dins del cava que ens veurem i en la boca fan més l'efecte que també ens fa el sifon o la gasosa.
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. ok gracies Enric,hu em llegit conjuntament en jordi i jo hi finalment hu em entes.
    roser

    ResponElimina