Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

dimarts, 12 d’octubre del 2010

Un bon Priotat a un preu excel·lent


Aquest vi d’avui és una bona troballa. És un vi del Priorat, zona que està molt anomenada i preuada ( es a dir, cara ) i tot i tenir un molt bon enòleg darrera no és gaire car.

Es tracta de una ampolla del vi Camins del Priorat, que ha fet l’enòleg Alvaro Palacios. Aquest expert tenia fins ara al Priorat tres vins: l’Ermita que costa al voltant de 600 euros i és el seu vi estrella, el Dofí que costa al voltant de 70 euros i , per últim, Les Terrasses (uns 23 euros) que era el vi bàsic de la bodega.

Últimament sembla que varis cellers s’apunten a treure al mercat vins amb preus atractius, intentant captar una part del mercat oblidat .

El raïm que es verema per fer aquest Camins del Priorat prove de 8 municipis de la comarca. Les varietats de raïm que s’han utilitzat per aquesta collita 2007 foren Samsó (50%), garnacha (40%) i la resta una barreja de syrah y cabernet sauvignon.

El vi presenta un color cirera brillant. L’olor te notes dolces, amb record de prunes i fruites. En boca és lleuger, i de pas agradable amb poc regust a fusta, i un final lleuger ament àcid i amarg, que deixa la boca agradable

Si cal resumir, el considero un vi agradable, sense complexitats, a un bon preu ( 13 euros ) i d’una bodega i un enòleg molt conegut, que fa quedar molt bé. El disseny de l’etiqueta, molt ben fet.

6 comentaris:

  1. aquest vi no se si será o no será bo , peró almenys s'han currat el dissenys de l'etiqueta. m'ha impactat i m'agrada. Si el veig a algún lloc el reconeixare. gracies . roser

    ResponElimina
  2. No hi entenc gens de vins, de fet, sóc gairebé abstèmia...però un gotet de vi bo en un àpat festiu sí que m'agrada. A casa, com que som molt de la ceba sempre que en comprem ho fem amb vins catalans, algún Merlot, Abadia..que comprem al costat de casa: vivim a tocar del Celler de Gelida.M'apunto la teva recomanació per al proper dinar o sopar!m'ha agradat el comentari, el nom i l'etiqueta!A reveure!

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Sense voler he anat a parar al teu blog perquè de reüll m'ha semblat veure l'etiqueta fantàstica d'aquest vi i no me n'he pogut estar.
    Simplement que sapigues que em tindras sovint per aquí, m'interessa molt el món del vi i un camins de priorat em fa somniar. Al meu xicot li xifla, té unes notes de fruita vermella que no cansa gens.
    Com tu dius, un vi "econòmic" per ser de qui és, esclar.
    Per cert, fa temps vull provar el Terrasses, me'l recomanes?
    Fins aviat! ;)

    ResponElimina
  5. El Terrasses l'he provat aquest darrer nadal. És un vi una mica més complexe, i te un pas en boca més estructurat i no tan floral. El final de boca és més "criança", i m'agrada molt amb carns elaborades ( fricandós, rustits, ...) Amb formatges semicurats o curats és un maridatge excel·lent per aquest gran Priorat.
    El preu és una mica més alt, ( una mica més de 20 euros ) però penso que la qualitat ( i el poder adquisitiu ) permet aquesta despesa de tant en tant.
    Una abraçada, i el teu blog és una passada. Hi aniré entrant-hi !!

    ResponElimina
  6. Per cert, el tinc posat en l'entrada del 5-1-2010

    ResponElimina