Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

diumenge, 24 d’octubre del 2010

Olives de taula


Aquest cap de setmana la feina del camp ha estat les olives. Del camp tenim cinc petites feixes mig cuidades, i tres sense cuidar. Aquest any, que per les ametlles ha estat fatal, ha resultat un bon any per les olives. Tenim unes oliveres molt carregades, i amb les pluges que hi va havent-hi espero que arribin al desembre amb la mateixa bona pinta que ara.
Per fer olives de taula ja ens comença a fer tard. Aquest cap de setmana he decidit no allargar-ho més i posar-m'hi.
El dissabte em vaig dedicar a fer una repassada a les feixes sense cuidar, a veure què podia aprofitar. La meva sorpresa ha estat que, sense cuidar-les, les oliveres estan bastant carregades. Total, avui ens hem dedicat a agafar les olives a ma, ja que el terra estava molt molt malament, i no podia posar les borrasses per fer-les caure i collir-les del terra. Amb un parell d'hores hem fet quatre galledes d'olives en Miquel i jo, i ara a "confitar-les", com diuen a Lleida.
El primer pas és posar-les en remull, i els entesos diuen que catorze dies. Uns em diuen que sense canviar l'aigua, els altres diuen que cal canviar-la cada dia. Total, a veure que decideixo jo.
Algú sap una recepta per fer-les bones i que no siguin amargants ? ( mil gràcies per avançat als col·laboradors )

PER CERT : he trobat utilitat al meu PONGO (veure l'entrada del 4 d'abril de 2010). Em fa servei per tenir les olives en remull !.

4 comentaris:

  1. ja ja ja , Enric, has vist ,no es pot desprecia res , tot pot tenir una utilitat , on posaries les olives ara si no tinguesis el PONGO , ja ja ja.
    referent a les olives ,una vegada vam agafar olives i les vam posar amb aigua,sal,alls i frigola , no se si no les vam deixar macerar prou `pero no ens van agradar , eren molt amargantes. espero que a tu es sortin millor.
    roser

    ResponElimina
  2. Hola,
    Nosaltres les arbequines les fem de la següent manera:
    10 dies en remull canviant l'aigua cada dos dies.
    9litres d'aigua x1 quilo de sal.
    Una branqueta de farigola en cada pot.
    Es poden menjar a partir dels 3 mesos.

    Espero que et serveixi.

    Gràcies per afegir-me.
    Jo m'he volgut fer seguidora teva però no em deixa. Ho intentaré més endavant!

    PTNTS
    Dolça
    El meu blog és el nototsonpostres, els altres són importants, però no tant, són de la feina i de tallers de cuina que faig en el meu temps lliure!

    ResponElimina
  3. A mi també em toca posar-mi!! Faré proves ,alguns pots sense canviar tan sovint l'aigua i altres canviant-la cada dos dies ...i a veure què passa.Les olives collides cal dir que eren una ....preciositat...guapes, guapes...de veritat!!!

    ResponElimina
  4. Interessant això de les olives... Jo no conec pas cap recepta... Em toca llegir i aprendre...

    ResponElimina