Amb la voluntat d’apendre sobre els vins blancs, presento un vi monovarietal de raïm macabeu ( a Castella en diuen Viura ). Aquest raïm és conegut com un dels integrants del nostre conegut cava, però sovint no ho és com a vi blanc.
Aquest vi que comento, el 991’n Macabevs 2010 és un vi elaborat únicament amb aquest tipus de raïm, i la vinya d’on prové està al Montsant, tot i que s’acull a la DO Catalunya ja que surt dels patrons de la DO que li correspondria per geografia.
És un vi jove que te un color groc daurat intens, i que te unes olors que recorden molt a la fruita. D’entrada en boca és una mica melòs, però presenta un final sec. Amb un cert grau alcohòlic per ser blanc ( 13 % ), no es nota gens i recorda bastant al gust d’un cava però “tallat” amb algun ganivet i que manca alguna cosa a un gust conegut.
Per mi és una bona elecció ( no arriba a nou euros ) tot i que no penso aficionar-me, ja que considero que hi ha altres que s’ajusten més al meu gust.
Fals TIRAMISÚ de mató@Làctics l'Esquella
-
Volíem que la recepta per a la newsletter de primavera de Làctics L'Esquella
portés mató.
Volíem que fos un dolç.
Volíem que fos amb productes molt nost...
Fa 2 dies
mira veus , aquest es dels que m'agraden a mi ,
ResponEliminablanc i afruitat, tot i que tambe m'agraden amb una mica d'agulla, tipo Albariño ( que m'encanta)
ja mirare si el veig
roser
Interessant... m'agraden especialment els vins blancs... me l'apunto!
ResponElimina