Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

dimecres, 7 de març del 2012

991´n Macabevs 2010

Amb la voluntat d’apendre sobre els vins blancs, presento un vi monovarietal de raïm macabeu ( a Castella en diuen Viura ). Aquest raïm és conegut com un dels integrants del nostre conegut cava, però sovint no ho és com a vi blanc.

Aquest vi que comento, el 991’n Macabevs 2010 és un vi elaborat únicament amb aquest tipus de raïm, i la vinya d’on prové està al Montsant, tot i que s’acull a la DO Catalunya ja que surt dels patrons de la DO que li correspondria per geografia.

És un vi jove que te un color groc daurat intens, i que te unes olors que recorden molt a la fruita. D’entrada en boca és una mica melòs, però presenta un final sec. Amb un cert grau alcohòlic per ser blanc ( 13 % ), no es nota gens i recorda bastant al gust d’un cava però “tallat” amb algun ganivet i que manca alguna cosa a un gust conegut.

Per mi és una bona elecció ( no arriba a nou euros ) tot i que no penso aficionar-me, ja que considero que hi ha altres que s’ajusten més al meu gust.

2 comentaris:

  1. mira veus , aquest es dels que m'agraden a mi ,
    blanc i afruitat, tot i que tambe m'agraden amb una mica d'agulla, tipo Albariño ( que m'encanta)

    ja mirare si el veig

    roser

    ResponElimina
  2. Interessant... m'agraden especialment els vins blancs... me l'apunto!

    ResponElimina