A vegades em demanen escollir vi en un restaurant, i en aquestes ocasions puc provar coses que em feien il•lusió. Aquí va un exemple. De tant en tant m’agrada tornar a tastar un vi de Ribera del Duero,i un dels que conec és el Pago de los Capellanes. Varem demanar una ampolla de collita 2008, i aquí hi ha la meva descripció.
En una finca de burgos es conrea més de cent hectàrees de tempranillo ( ull de llebre ), cabernet i merlot, que donen un vi que presenta molt bones característiques, que com a mínim està dotze mesos fent criança en botes de roure francès, i el mateix temps en l’ampolla. De color morat intens, quasi negre, presenta una flaira equilibrada entre fruita madura i fusta. En boca dona sensació de plenitud, però sense ser pesat. Te un pas final molt suau i llarg, amb molt bon equilibri sense que hi hagi cap sensació discordant.
Per la meva opinió, molt bona elecció tot i que el pressupost és una mica alt ( falta poc per arribar als vint euros, segons els llocs ). Bona elecció, quan convé quedar be.
Confessaré que només he pres aquest vi quan m'ha convidat el meu sogre. Ara, sempre m'ha satisfet.
ResponEliminaÉs un bon ofici això de ser convidat, tot i que és difícil de practicar.
Eliminapaso a saludar-te , els vins negres no son del meu agrat i menys si son una mica carets
ResponEliminaroser
Segur que és una bona tria. Me n'han parlat molt bé d'aquest vi, tot i que personalment no l'he tastat...
ResponElimina