Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

dissabte, 11 de febrer de 2012

Llenya que escalfa tres vegades

El 27 de novembre vaig posar un post en que ensenyava la feina d'anar a buscar llenya al bosc, collint els arbres caiguts. Amb aquesta feina prometo que ja no es té fred, acabes ben escalfat en el bon sentit.

Ara presento la segona vegada que la llenya escalfa, quan amb la motoserra es talla. Després de tallar-la a la mida, tenim una màquina ( que ha sortit ben barata ) d'estellar troncs, que abans ho feiem amb un mall i encara que sembli mentida era difícil i feixuc. Hem conseguit aquesta màquina que facilita molt la feina.

Després la llenya tallada i estellada, cal pujar-la a prop de la llar de foc. Jo la deixo al balcó, que permet tenir-la a prop, a cobert, i al sol. Segona vegada que escalfa.

La tercera vegada que escalfa és a la llar de foc. Per cert, a molts llocs en diuen foc a terra.

1 comentari:

  1. hola Enric, aquesta entrada se m'ha passat , no la havia vist . Quina maquina mes ben parida y funcional, no n'havia visst mai cap

    roser

    ResponElimina