Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

dimarts, 27 d’abril del 2010

Les figues apareixen


Una de les sorpreses d'aquesta feina de nou pagès ha estat el descobriment de que la natura és variada, molt més del que em pensava i creia que sabia. Ara intento explicar-me. Una de les idees que creia sòlides és que les figues eren fruites de finals d'estiu. Dons resulta que no sempre, ja que hi ha certes classes de figueres que són primerenques, i a més per sort en tinc una figuera d'aquestes a la vinya. Aquí exposo la mostra d'aquesta figuera primerenca, i alguna gent m'ha arribat a dir que hi ha certes menes de figueres que fan dues brotades a la temporada. Serà qüestió d'esperar a comprovar-ho.



Hi ha una fotografia que he fet aquest cap de setmana que m'ha agradat molt i la vull deixar penjada al blog. Es tracta d'una foto del cirerer, en que es pot veure la flor mig pansida i la cirera verda començant a brotar. És una meravella poder veure com es transformen les flors en fruits.




Com a vi destacat aquesta vegada presento un vi negre de la zona de Tarragona, un Clos Barenys de 2006 amb una barreja de raïm merlot i syrah, que presenta una bona consistència en boca, uns certs tons finals minerals, i un lleuger gust a fusta sense estridències. Correcte però sense ser un vi excepcional.

Per cert, l'olivera que vaig trasplantar sembla que arrela, serà qüestió d'esperar una mica més i veure si fa olives o es panseix.

2 comentaris:

  1. Quina sort que tens amb els arbres fruiters. nosaltres al jardí vam tenir un cirerer sis o set anys i nomes fa fer 6 cireres , i despres ens va agafar una malaltia i es va morir , no el vam poder salvar de cap manera.

    ResponElimina
  2. Ole. ole, tindrem figues i podrem fer melmelada!
    Duran aquesta època els arbres fruiters estan preciosos.

    ResponElimina