Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

diumenge, 28 de març del 2010

Ja veig el final

Comencen les vacances de Setmana Santa. Els primers dies són els millors, ja que tens molt temps per ocupar, moltes il·lusions i encara ho pots fer tot.

Aquests primers dies han estat la preparació final dels ceps. Tenim dues feixes de ceps en una vinya que varem plantar nosaltres mateixos, 25 de merlot i 25 de cabernet sauvinyon. Els varem comprar en Vilafranca del Penedes, procedents d'un viver d'Itàlia i amb qualitat certificada. Tan sols dos d'aquests ceps no van arrelar, la resta tots be.

Aquesta primavera serà la tercera que viuran. L'any passat van produir alguns gotims que van arribar a vi, però pocs, ja que una vegada més els varem haver de compartir amb els senglars. Ara els hem podat per fer-los créixer en dues fileres, una a cinquanta centímetres del terra i l'altre a un metre deu centímetres. Aquest tercer any estem conduint dues vergues a la filera de dalt, amb la intenció de que els gotims de dalt segur que siguin per nosaltres ( i a més serà menys feixuc el treball ).

A l'altre camp, el gran, hem acabat amb la poda dels avellaners, i tan sols queda un matí de feina per acabar de podar els ceps. Ara els volem conduir millor per facilitar el treball del tractor ( que les vergues no vagin cap als costats en excés ) i que no hi hagin masses gotims a ran de terra. Cap al setembre mirarem si cal posar una xarxa per protegir-los dels animals i ocells.

Aquest hivern havíem plantat calçots, i encara tenim dues rengleres per menjar. Ha estat una satisfacció per a mi menjar calçots que jo mateix havia plantat.

Per cert, avui ja he passat calor de veritat al migdia treballant. Els freds de l'hivern ja sembla que marxen.
Aquest cap de setmana he tastat un vi negre Rioja excel·lent. Es tracta d'un Viña Real Gran Reserva del 96. És un vi d'un color vermell cirera fort, que te un pas en boca equilibrat, i que deixa un gust afruitat però en cap cas àcid, cosa que m'agrada molt. El preu és una mica alt, però per a una ocasió especial val la pena.

Un rioja clàssic per anar a diana assegurada

2 comentaris:

  1. Quanta feina que porta el camp....però ...quanta satisfacció ....també!!! Menjar un calçot previament plantat i mimat...no té preu!! Bon profit...i tu ..que a més ..busques un rioja per a les ocasions..ummmm quín plaer!!!Bones vacances.

    ResponElimina
  2. Ja s'acosta la primavera. Els ceps coemcen a brotar?

    ResponElimina