Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

dimecres, 3 de setembre de 2014

Regar des d'una bassa no és tan fàcil !

A Can10 hi ha una esplèndida bassa. Això permet plantar coses que necessitin rec, però com trec l'aigua ? ( a galledes pot ser romàntic però és tremendament poc pràctic ).

El sistema antic que hi havia era una sortida per la feixa que hi ha a la bassa, i una altre a la feixa de sota, amb dues vàlvules de sortida. La de dalt, no la vaig trobar fins que vaig començar a gratar les parets, i vaig descobrir la vàlvula en aquest estat.

Consultat un expert ( un amic lampista ), em va dir que el més probable era que si intentava obrir-la quedaria o trencada o sense poder-la tancar, i que el millor era plantejar-me una alternativa seria, sòlida i pràctica.

Total, que com a bon enginyer vaig mirar internet i he comprat una motobomba, que no passa de uns cent cinquanta euros ( tot i que les mànegues grogues m'han costat pràcticament una tercera part del cost de la motobomba ).


Ara puc regar lluny, amb cabal, i cada cop d'una manera més pràctica. Estic molt molt content amb aquesta realitat. He plantat patates tardanes, i això m'està permetent perfeccionar el sistema de rec. El que faig és empalmar la mànega groga de pressió d'una polzada amb una mànega petita de rec gota a gota ( mitjançant reduccions ), i aquesta manega la faig passar per en mig del solc de les patates ( que les tinc a un costat ). Les guio amb uns ferros ( dels de construcció, de diàmetre 8 mm. i 50 cm de llarg clavats al solc ). Passo tot el tub negre fins al final, engego la motobomba, i vaig estirant el tub negre, de manera que rego el que va quedant al davant del tub


el tub l'estiro pel fons de la foto, i vaig regant del davant de la foto al darrera,
 (es pot veure els ferros que fan de guia )

3 comentaris:

  1. Això cada vegada és més professional!! Felicitats...

    ResponElimina