Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

dijous, 31 de juliol de 2014

Paret de pedra seca

Les vacances són per descansar, o al menys durant l'any així ho penso. Després quan arriba el segon o tercer dia tinc una capacitat de "liar-me" que em sorprèn.

Esllaviçada tal com era
Una de les tasques que tenia pendent, i tenia moltes ganes de fer, era arreglar una esllaviçada de la feixa que anomeno "de les patates" ( per que aquesta primavera hem plantat quinze quilos de patates Red Pontiac i em tret vora 120 kg ).

Al començament de la feixa de sota, just a la girada del camí de baixada, la feixa s'havia esllaviçat i bastant.

Sort que hi ha una pomera ( que de moment està donant unes pomes molt molt àcides, a veure si maduren i s'endolcen ) i una prunera ( prunes com caniques grosses ) que van frenar l'esllaviçada. Aquesta és la vista de com estava el marge.

La primera feina, que és la que s'agafa amb més il·lusió, és treure les verdisses i buidar les pedres i les terres, per poder començar a reconstruir. Però això que és ràpid d'escriure és feixuc feixuc. Un cop deixada la base lliure i uns quaranta-cinquanta centímetres buits, cal anar fent el puzzle però les peces pesen molt, i a mesura que avança la jornada pesen més i més. Sort que he comptat amb l'ajut d'en Josep, que entre broma, cançó de fa uns quants anys, i comentari es fa molt més lleugera la feina.

Tot i això, a les 11 o quarts de 12 ja no podíem dir fava, i era el moment oportú per parar i evitar prendre mal ( començant el jornal a les 8, per evitar la solejada ).


Aquesta darrera foto és l'estat final. Després de tres dies, els meus braços estaven esgotats, la ronyonada bastant tocada, i sort de la pala que fa de bastó. Feina feta, molt content, però cansat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada