Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

dissabte, 4 de maig del 2013

La futura vinya de Can Masclans arrenca

feixa de més a prop de la carretera ( 24 ceps )
El cap de setmana passat va ser una meravella. Després d'un grapat de dies d'aigua aigua, per fi els cels ens eren propicis ( semba de l'Astèrix aquesta frase ). Havia passat tot un cap de setmana tancat a casa i llegint, i tenia un veritable "mono" d'anar al camp i fer feina.

L'herba ara, amb tanta aigua, no para de créixer, i el que encara no havíem fet ja era enormement gran i alt ( els camps encara no desbroçats de Can Non ). Les feixes estaven summament enfangades i no era possible passar el tractor. La única feina possible era la desbroçadora, i de veritat que per acabar encara tenim per dies i dies ( pot ser que quan acabem el començament ja estigui de nou crescut ).

feixa de dalt, la gran, a mig treballar, 26 ceps
A la zona de Can 10 ( Masclans ) com que encara no s'havia treballat les feixes de vinya, el terra estava més dur. En Miquel ha pogut passar la fressa, i el resultat és aquesta meravella. Per cert, dels 50 ceps ja han sortit tots, i sols un encara és pràcticament un petit borró ( tots els altres estan molt ben crescudes ).

Una altre feina que hem fet ha estat regar els ametllers amb uns "polvos" per eliminar el fong de les arrels que fa que la fulla tingui com una malura que és semblant a una berruga de color vermell. Aquesta malura també és dels presseguers, i hem tractat tant els del Corema com els de Can Non. Avui he pogut fer tres ametllers de Can 10. M'han dit que l'arbre agafarà el producte per les arrels i combatrà el fong que es mostra a les fulles. Si a la primera no es cura, caldrà repetir la feina en quinze dies ( es a dir, Corema i Non cap al 15 de maig, i Can 10 el 20 ).

Per cert, haig d'estar al cas per que en quan surtin els microgotims posar el sofre !

Aquí hi ha un reportatge de com està ara de canviat el camp de Can 10.

L'inici del gran vi Syrah ( pot ser d'aquí quatre anys, o més )

4 comentaris:

  1. Amb aquestes pluges hi deu haver un esclat de vegetació (bona i dolenta)... Bona feina!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La il·lusió de començar una vinya pròpia és una passada, i aquest blog em permet que no m'oblidi mai dels bons moments que la terra proporciona.

      Elimina
  2. que be ,Enric , ja hu tens tot en marxa , felicitats i a disfrutar-ho

    roser

    ResponElimina