Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

dimecres, 15 de maig del 2013

Els supervins ( guia del 2013 )

El dilluns vaig assistir a una cata de les que organitza la cadena de supermercats Bonpreu, i ull, GRATUÏTS. Haig de reconèixer que tenen un espai molt agradable per fer les activitats, i les persones que porten per les activitats enològiques les trobo molt encertades.

L'activitat era la presentació del llibre "Els supervins". Vaig trobar el títol suggerent, i cap a la cata. El que volia dir el títol era : els vins que pots trobar al súper, i el criteri és que siguin de distribució a tot l'estat espanyol, i que estiguin en les cadenes de supermercats grans i típiques ( no cal que digui noms ).

Un segon criteri és que valguin menys de set euros ( 7 € ), cosa que per mi també està molt be, ja que li dono més mèrit a un bon vi sense un preu disparat. Aquesta edició té també un apartat per caves de menys de 12 euros, i una part de "megavins" de menys de 14 euros, per si algun dia fem un extra o anem convidats i hem de quedar una mica millor que bé.

El llibre el va presentar el seu autor, Lluis Tolosa, que te molt bones dots de comunicador, i està acostumat a dirigir be xerrades en públic. Cal destacar que no ha de tenir àvia, per que d'entrada va ensenyar una mica massa els seus mèrits, tot i que després ja no va insistir tant en medalles.

Vam tastar tres vins :

- Milflores, un rioja jove d'un preu per sota dels cinc euros, fàcil de beure i molt floral i lleuger, sense els finals enfustats clàssics dels rioja. Molt correcte i un gran "tot terreny", però pel meu gust una mica massa fàcil.


- GR-174, que és un priorat amb un molt bon cos, una musculatura equilibrada que passa deixant emprenta però sense estridències ( per cert, resulta que és un celler propietat de les bodegues Castell de Perelada, que està diversificant molt la seva cartera de vins ). Per sota dels 7 €




- Cinc Finques, que és un empordà coupatge de cinc raïms conreats en cinc terrenys òptims per a cada tipus de raïm. Gran estructura sense estridències, que deixa saborejat una barreja de gustos i matisos fantàstica. Pet sots dels 7 € també.

Tots aquests vins estan a la guia dels supervins, i vaig comprar-me el llibre ( 16 euros ), em sembla que pararé de comprar llibres, tot i que penso que a aquest li trauré força profit !

5 comentaris:

  1. Fa poquet vam catar el GR-174 i el vam trobar força correcte. Priorat i Terra Alta acostumen a ser els vins que triem, sempre que podem fem país!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Començo a entendre l'expressió "Roda el mòn i torna a el Born" Cal anar a veure el que hi ha a fora per veure que a dins de Catalunya tenim veritables merevelles, fem país i estalviem ! ( el de fora sol ser més car )

      Elimina
  2. Caram... El GR-174 el tinc ara mateix a casa... Em sembla un bon vi. Quan el torni a tastar en el proper àpat em fixaré en les teves notes de tast.

    ResponElimina
    Respostes
    1. per cert, m'agrada molt haver-te recuperat a la pàgina de Verema, Felicitats !

      Elimina
  3. mira Enric , aquest vins m'els apunto. Ja saps que nosaltres no som de gaire vi, pero si ve algú sempre ens agrada tenir vi per si en volen . Mirare si els veig al super, tu els mig recomanes i estan be de preu . Si pots fes algun altre post recomanan mes vins d'aquest preu . A mi m'agrada el vi blanc , si en saps d'algun que estigui be de gust i de preu m'ho dius.

    roser

    ResponElimina