Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

diumenge, 21 d’octubre del 2012

Hotels amb D.O.

La festa major de Barcelona m'ha donat una sorpresa. A la tradicional fira de vins ( abans al Moll de la Fusta i ara a l'Arc de Triomf ) han afegit aquest any una nova iniciativa enològica que m'ha enamorat.

Treballo a Barcelona, i em passo molt de temps entran i sortin de la ciutat. En el meu temps lliure no entra dins dels meus plans tornar a entrar a Barcelona, ni anar a cap lloc ple ple de gent. Per aquest motiu no vaig a cap acte de la festa major.

Tot té excepcions. Gràcies a la revista online Cupatges vaig descobrir que feien una activitat que si que em va convèncer, "Hotels amb DO". Alguns hotels de gran categoria brindaven una de les seves sales de reunions per fer un tast de vins, i en un marc diferent i irrepetible aproximar-se a públic nou, i que els aficionats al vi coneixin un nou marc amb encant. Total, que em vaig apuntar a un tast a l'Hotel La Florida.


Em vaig decidir per aquest per dos motius. El primer, veure la vista de Barcelona als meus peus, inigualable !. El segon motiu, estar ja una mica fora de Barcelona.

La meva entrada a l'hotel va ser èpica. Hi havia un casament, i a l'entrada hi havia, suposo, el pare de la núvia, que anava saludant als convidats. A l'entrar, semblava una escena sortida de "El Padrino". Jo pensava que arribava tard, i aquell senyor volen donar-me la ma. Increible, i surrealista.

La sala on varem fer el tast, molt molt maca. Ens va guiar al tast en Xavi, enòleg de la distribuidora de vins Entrevins. Haig de dir que la seva passió per el vi la transmet d'una manera excel·lent, i així varem tenir un recorregut per :

- Abadal 2011 blanc, Pla del Bages, raim picapoll. jove, herbes, pinya, plàtan, recomanable
- Avi Rufí, garnaxa blanca, Terra Alta, amb criança en barrica, un punt de dolç, amb cos i amplitud
- Roureda 2011, de la Cooperativa Unió Agrària de Reus, negre amb notes de pell curtida suaus i una mica de regalesia. Molt digne
- Cèrvoles 2006, negre, Costers del Segre. Es nota que és un vi amb temps, tot i que de entrada està una mica tancat, cal que s'obri. Una mica de fusta, astringent d'entrada però amb molta potència en boca.
- Mas Mayolas, vi biodinàmic del Priorat. Garnaxa i carinyena. Vermell teula pels 20 mesos en barrica, olor a celler, colç, i amb gust afruitat però entrada equilibrada i lleugera. Interessant.
- Cava Gran Reserva Família Grimal, amb 36 mesos de criança. Groc lleuger, amb olors a poma, que giren a pa de pessic. Pel meu gust, massa àcid i excesiu gas. Acceptable però no enamora.

Penso que aquestes iniciatives són una passada. Preu d'escàndol, tan sols 15 euro. Vaig acabar super super satisfet, i sent conscient que havia assistit a un gran tast. A més, coneixer al Xavi ha estat una trovalla molt satisfactòria.

He estat un temps callat per que he canviat d'ordenador. He deixat el mon windows, i ara estic al mon mac, i m'ha pres temps acostumar-me. Poc a poc, i més quan ja tinc els quilòmetres que tinc.

2 comentaris:

  1. Caram!! Quina descoberta... Tot un luxe!!

    ResponElimina
  2. hola Enric , me'n alegro molt de que disfrutesis tant.
    ja patia perque veia que no sorties per aqui . Un dia et vaig fer un comentari dient-ho , ara hu entenc.

    roser

    ResponElimina