Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

diumenge, 4 de setembre de 2011

Avellanes !


Ja he acabat les vacances. Sense fer cap cosa espectacular per enveja de veins, les he gaudit dia a dia. Tornaré als hàbits deixats descansar.

El camp m'ha renyat una mica. La falta de dedicació, i la poca pluja d'agost, ha passat factura. Ara hauré de fer els bons propòstits habituals, i mirar de no oblidar-los.

Ara tocaba recollir avellanes. Pensava que encara tindria per quinze dies d'espera, però les calors han fet caure abans les avellanes, i de nou haig de fer la cursa competint amb els senglars, i veure qui guanya i s'enduu més. La "collita" ha estat bona, i m'imagino que hem tingut uns 40-50 quilos, que per el consum de dues famílies està més que suficient.

Inicialment colliem tot, però el nostre veí de camp ( un "manyo" retirat que en sap un munt, però és peculiar peculiar de debó ) ens va venir a aconsellar-nos de no collir les que estaven enganxades a la pallofa, ja que era el senyal de que estaven buides.

M'ha fet molta il·lusió quan les he vist collides, tot i que hem estat estona i estona, i els ronyons i les cames s'han queixat de les postures que havien d'aguantar. El terra és avall i lluny.

Ara el que em cal fer és buscar bones i gustoses idees de menjar-les. A veure com ho pot fer EL PLAT BLANC

Hem plantat les cebes per a tenir els calçots a l'hivern, però si no es posa a ploure amb una mica de ganes serà molt trist haver-los de regar amb regadora.

4 comentaris:

 1. Heyyyyy , Quina il.lusio , tanta castanya, llastima que s'hagin de collir de terra ehhhhh!!!

  una pregunta Enric , fa un mes vam plantar patata tardana ( o aixo ens van dir ) quan sabem quan s'ha de collir ???
  que ens recomanes plantar aquest mes i el proper ?

  roser

  ResponElimina
 2. La podreu collir quan la planta es vegi "morta", es a dir, quan hagi quedat seca. La planta es prepara per tornar a viure un nou cicle emmagatzemant energia en el tubércul, i quan ja ho ha fet és quan considera que es pot assecar i morir.
  A les botigues de diaris de poble hi ha un fulletó que es diu "Calendari dels Pagesos", on mes a mes diu les feines que cal fer, i les coses que es poden plantar, en el camp, l'horta, el jardí, els fruiters i l'avicultura. És molt curiós, i instructiu.
  Per al setembre diu que es pot plantar col, bleda, escaroles, cebes i faves primerenques. Per l'octubre faves, espinacs rabes, i mongeta per desgranar.
  Ja em diràs que tal !

  ResponElimina
 3. Ostres! que bé conèixer nous blogs! I aquest m'encanta perquè és molt divulgatiu! Saps, mun pare va heredar una vinya i ara fa vi blanc vi negre, oli, conserves de prèsssec...s'ha tornat un crack de l'agricultura! M'agrada poder preguntar-te sobre l'hort,perquè estic pensant en plantar quatre coses al balcó del pis...ja et comentaré! petons

  ResponElimina
 4. gracies Enric. Aqui al nostre poble el Calendari del pages ja no el tenen, pero tenim un amic que tenia el del any 2009 i ens l'ha deixat . ostres va molt be , farem el que diu .
  suposo que aquest calendari deu sortir pel desembre a les botigues , ja estare altanto per el 2012.

  roser

  ResponElimina