Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

dijous, 22 d’abril del 2010

Sumarroca Gewürztraminer


Avui vull exposar un gran vi blanc, ja que els vins blancs sovint són uns tipus de vins poc valorats. Jo sóc dels primers en preferir vi negre al vi blanc, per la tendència a considerar-los poc elaborats i de qualitat no tan alta.

Darrerament hi ha una sèrie de vins blancs que estan demostrant que aquest judici de valor prèvi no és correcte, i crec convenient donar el meu parer públicament.

Presento un vi del celler Sumarroca. Fa uns pocs anys que conec aquest celler, i la meva primera impressió era que tenien uns vins poc desenvolupats. Mica en mica m'han demostrat que, segons el meu entendre, aquesta impressió haig d'eliminar-la de la meva memòria.

Va arribar a les meves mans una ampolla d'aquest vi blanc de la varientat de raim Gewürztraminer, evidentment d'origen alemany. En principi els vins similars que coneixia eren de l'Alsàcia, els Riesling, que per el meu entendre eren una mica dolços per als meus gustos, tot i que tenen un paladar molt original i característic.

A partir de raïms seleccionats, es realitza la fermentació a 14º de temperatura durant 3 setmanes en dipòsits d’acer inoxidable.Seguidament es duu a terme la filtració i estabilització a baixa temperatura i, per últim, l´ embotellament.

Aquest procès proporciona un vi amb molta potència aromàtica de flors, deixant un gust agradable i suau, i una sensació afruitada. El grau alcohòlic és baix, no enmascarant el plat al que cal acompanyar, principalment a base de peix o formatges suaus.

Una molt bona recomanació, amb un preu mig.

2 comentaris:

  1. hola Enric, mira veus aquest vi si que es dels que m'agradaria tastar , no es gaire fort , perque dius que te un grau baix,i es afruitat.
    Si algun dia veig una empolla a una botiga que hi a una gran superfiie , que es tota de vins,si no es molt cara , potser la comprare.una abraçada.roser

    ResponElimina
  2. Aquset és un vi molt interessant. Trobo que Sumarroca té uns embotellaments de vins blancs que valen molt la pena...
    Felicitats pel bloc, és engresacador anar llegint sobre vi i whisky seguint el ritme de les estacions de l'any, del treball a la terra...
    Fins aviat!

    ResponElimina