Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

diumenge, 18 d’abril del 2010

El despertar de la natura


Ens ha agafat pressa. El cap de setmana passat vaig fer net de calçots, i ara tenia un troc de la vinya buit. El pas que semblava obligat ha estat el de plantar patates. Dit i semblava fet.

Resulta que per plantar patates el temps adequat és per sant Josep. Passa el mateix que quan la moda és el color carbassa i vols color verd. Total, en els llocs habituals d'aconseguir planter, ja no en tenien. Després de quatre intents, per fi vaig trobar patates, que no planter. En un magatzem tenien patates "antigues" que se'ls havien grillat, i em van fer el "favor" de vendre-les a preu de patates bones per menjar. Personalment, jo ho he considerat com un triomf per que m'he sortit amb la meva, ja tinc planter de patates.

La resta del troc va molt be. Els ceps tímidament van sortint, i els arbres que varem plantar mica en mica van treien borrons. Per mi, això és un èxit. Em fa una il·lusió molt gran, tot i que per a la gent de pagès això és normal. Per a mi, que és la primera vegada que planto, és una satisfacció que ningú em pot treure.

Encara més, hem trasplantat una olivera que estava tapada per una figuera. Aquesta s'ha fet més ufanosa que l'olivera, i les branques anaven desplaçant-se per poder tenir la seva ració de sol. Veurem si ho hem fet suficientment a temps, o la primavera ja és prou avançada per a transplantaments d'arbres.




Us presento una vista de la vinya, ara que estem deixant enrere l'hiver i tímidament arriba el bon temps, tot i que per a mi pluja no és mal temps.

2 comentaris:

  1. home pel que veig no es nomes una vinya es tot un hortet. Una cosa et vull dir,d'agricultura no hi entenc res,pero el que si se es que les coses les tens que plantar amb lluna creixent,i creume que funciona,jo hu faig amb les plantes del jardi,i les que planto amb lluna creixent tirant endevat la mar de be.
    roser

    ResponElimina
  2. Aquesta vinya cada vegade fa més goig!!Ara ...fins i tot patates!!! Cada vegade estàs més animat...i més il-lusionat...ara a esperar que creixin.Tu rai que ja tens quí et buscarà bones receptes..per les futures patates!! Bona setmana.

    ResponElimina