Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

dissabte, 27 d’abril del 2013

Sant Jordi 2013, un bon llibre de vins



Per Sant Jordi, en lloc de comprar llibres d’aventures, de viatges, .... m’he comprat aquest llibre de vins. En principi penso que la millor acadèmia de vins és l’ampolla, i que a mesura que en vaig bevent vaig aprenent.

Però de tant en tant val la pena donar-me un caprici, i aquest any ha estat aquest. El que volia és saber una mica en general, molt general, dels vins del mon. Una mica com tenir una “cultureta” a nivell global. 

Aquest llibre m’ha permès satisfer aquesta inquietud. D’una manera assequible, es a dir, sense fer servir vocabulari grandieloqüent i per iniciats ( que això ho valoro molt ) parla dels grans temes dels vins : tipus de raïms en el mon, com apreciar un bon celler per comprar vins, com saber llegir una etiqueta, com conservar el vi ( i si no tenim les condicions apropiades el que convé és beure’l ). També he valorat molt la part que dedica en el llibre a quines són les grans regions dels vins en el mon, i quins raïms estan associats ( Burdeos, Borgonya, Champanya, Alsàcia, Toscana, California, Argentina, Xile, .... ).

També he trobat curiós com un autor anglès veu els vins espanyols, i els catalans. D’España destaca per sobre de tots els Ribera del Duero, i després els Riojas i Jerez.

Per pocs euros he tingut una bona visió del vi a nivell global, explicat en un llenguatge fàcil i desmitificador. L’autor, Oz Clarke, és un expert anglès, que fa molta divulgació a diaris, teles i radio. 

3 comentaris:

  1. que poc que costa ser feliç ehhh Enric, ja veus un llibre del tema que mes t'agrada la felicitat que et dona. busquem la felicitat en grans coses i no cal,la tenim al costat justament amb les petites , jo amb les meves labors i tu amb els teus vins . Ahir vaig anar a Barcelona a fer un taller i vaig tornar super contenta , perque el que vaig fer em va agradar molt. som afortunats , no creus ??

    roser

    ResponElimina
    Respostes
    1. Som afortunats, de tenir i de saber compartir el que tenim. D'aquesta manera podem apreciar el que ens retorna el fet de compartir.
      Sovint pensava que el blog era per coses grans, i ara veig que les coses petites, les que fan el dia a día, també omplen, i com els bons àpats duran més en la memòria que moltes moltes altres coses "per fardar cara a l'exterior"
      Va anar be el teu Sant Jordi ?

      Elimina
  2. Sempre és interessant llegir el punt de vista dels experts. Amb el whisky també ho faig - els llibres són una bona referència...

    ResponElimina