Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

diumenge, 15 de juliol del 2012

El raïm, creixent i sa


La feina de la darrera setmana amb la motxila d'ensulfatar ha resultat positiva. Tenia racança de que plogués a la tarda o l'endemà, i llavors la feina hagués estat en va.

Els ceps van creient sans, i les fulles han aguantat el sulfat de coure i el sofre tota la setmana, i no hi ha cap símptoma de fongs. Es veuen encara amb la gota seca de color blanc-blau, senyal de que encara fa efecte el tractament preventiu.





Em fa molta il·lusió veure com va creixent el raïm, i cada any més encara. Ara és quan m'imagino mil i una situacions que podré pasar mentre l'estigui cuidant, i el gust que m'agradaria que tingui el vi quan el faci ( es a dir, una mica el conte de la lletera ). Somiar és gratuït, i donades les notícies generals que hi ha en el nostre entorn, pot ser sigui una bona vàlvula d'escapament.



3 comentaris:

  1. Sort n'hi ha d'aquestes aficions...
    És apassionant anar treballant un tema així dia a dia. A veure si aquest any hi ha una bona collita!!

    ResponElimina
  2. Si que fa il·lusio l'hort ,veure com creix tan rapit ( tan lu bo com les males herbes ).
    Li vaig dir a en Jordi el que fas servir tu per ensulfatar i diu que ell fa servir mes o menys el mateix.
    tambe va a una botiga d'aquestes de tota la vida de productes agraris. I també es guia molt per el que li diuen tots els avis que passant per davant , que tots tenen alguna cosa a dir.
    En aquest moments tenim plantat : cebas , síndries , carbassa de dos classes , escarxofes , tomates ( raf ,penjar,montserrat,cor de bou i xerry ) pebrots de varies classes , esberginies , mongetes verdes i vermelles, blat de moro i el meu raco de plantes aromatiques ( romani , frigola, lavanda, menta, tarongina, salvia, orenga )

    i ara crec que plantara cols , broquils i mes mongetes vermelles que als meus fills els hi agraden molt

    roser

    ResponElimina
  3. fa goig!!!
    Tot el que dius al comentari anterior tens plantat?? A nosaltres també ens entusiasmen les bajoques del bitxo ( deuen ser les mongetes vermelles que dius tu) però no se'n troben massa a mercat.

    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina