Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

dilluns, 14 de maig de 2012

Nita, un Priorat que convé tenir en compte

Sovint quan penso en un vi del Priorat també tinc associat un preu car, es a dir, considero que estan molt valorats. Aquesta setmana en un restaurant varem escollir el Nita, que no es disparava de preu. Aquest vi és una barreja de raïm garnatxa, carinyena i syrah.

Presenta un color vermell molt intens, i te una olor molt afruitada. En boca és molt obert, i deixa un paladar obert al que vindrà després ( és a dir, no domina ni tapa el que mengis després ). No te notes de fusta, i deixa un gust molt equilibrat i una mica dolç, provinent de la garnatxa que és el seu principal protagonista. Per a mi ha estat una gran sorpresa, per el que et pot oferir en comparació amb el preu en una bodega ( sobre uns 11 euros ) i disfrutar-ho a casa.

Una cosa que m’ha sorprès molt ha estat que, buscant a internet, molts comentaris sobre aquest vi són calcats uns dels altres ( pot ser hi ha un primer i els altres són els successors). Penso que un dels punts forts d’un blog és donar una opinió personal, i repetir el que altres diuen sense aportar res és pobre.

Per cert, una curiositat d’aquest vi és que el nom ve d’una avantpassada de l’enòloga, que era de cal la Nita.

4 comentaris:

 1. del contingut de l'ampolla no en puc opinar perquè no hi entenc , pero el que estic veient desde que entro al teu blog es l'evolució de les etiquetes dels vins . Abans eren totes molt convencionals i actualment veig que casi totes son de disseny .

  roser

  ResponElimina
 2. Quan he vist l'etiqueta m'ha recordat el Camins de l'Álvaro Palacios. Aquest no l'he tastat, però me l'apunto.

  ResponElimina
 3. gracies Enric . I si m'han deixat un comentari en grec , es d'una seguidora de Grecia . Coses d'aquest mont blogero , tens seguidores de tot el mon i jo segueixo a gent d'arreu.

  roser

  ResponElimina
 4. Una referència interessant... No el coneixia i veig que caldrà tenir-lo en compte...

  ResponElimina