Fa uns dies vaig comentar amb un conegut de feina que tenia el camp, i que ara estava recollint les olives per fer oli. La meva sorpresa ha estat que ell és enginyer agrícola, i que està recuperant una finca que va comprar a l'interior de Catalunya per hobby, i que està tan aficionat com jo. Poc després em va venir a veure per regalar-me un grapat d’informació tècnica sobre varietats d'olives i oliveres, i una olivera en esqueix.
Les oliveres que tinc al camp són de la varietat Vera i pensava que era el nom que es donava aquí sense que fos coneguda o famosa. En aquesta pàgina ( www.variedadesdeolivo.com ) que em va ensenyar hi ha una bona descripció de totes les menes. Aquesta Vera en concret és resistent a la sequera ( que aquest any ha anat molt be ) i al fred.
L’esqueix d’olivera és de la varietat Frantoio, que te l’avantatge que es polinitza amb el polen del propi arbre ( les altres oliveres sols es polinitzen amb altres arbres ). És una preciositat, i ja espero veure com creix.
El que m’adono és que quan obres una porta al coneixement, el que trobes a l’interior de l’habitació és fantàstic, i desperta moltes ganes d’apendre a la vegada que em donc compte que no sé res de res.
Tast de la mostra de la nostra bóta de GlenWyvis (4 anys)
-
Ahir, en una tarda ben entranyable, ens vam reunir els habituals del malta
per tastar una mostra de la nostra bóta de GlenWyvis.
Es tracta d'un *firki...
Fa 23 hores
És molt gratificant quan pots trobar altres persones que comparteixen una afició... Tothom aprèn coses noves...
ResponEliminaquina il.lusio que fa ehhh Enric , d'un esqueix , ara espera que creixi un arbre tan bonic com es l'olivera i veure com creix. Nosaltres hem plantat una figuera per el mateix sistema , també quedem a l'expectativa de veurala creixer
ResponEliminaroser