Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

diumenge, 5 de juny del 2011

Visita a Genium Celler, de Poboleda ( Priorat )


Aquest cap de setmana he fet una escapada al Priorat. Una de les activitats que volia fer era visitar un celler, però hi ha 90 en actiu. Vaig tenir la sort de que mitjançant uns coneguts he pogut contactar amb un celler petit, professional i que estimen el que fan, i el que fan ho volen fer bé.

La visita a Genium Celler, del petit poble de Poboleda, ha estat una meravella. Aquest celler és el resultat de la il•lusió de sis socis que, després de treballar anys amb la cooperativa del poble, han decidit que volen fer vi d’una manera pròpia.
Les vinyes són dels socis i majoritàriament tenen raïm garnatxa i carinyena, en menor part de merlot, sirà i cabernet sauvignon per als vins negres i Pedro Ximenez per als vins blancs. En un local al darrera de l’església del poble tenen el celler, i tracten amb delicadesa i diferenciació cada un dels vins varietals que elaboren. Fermenten cada tipus de raïm en cubes diferents, fan la criança també per separat per aconseguir l’òptim de maduració, i així arriben al coupage que busquen potenciant el millor de cada raïm.

En la visita he rebut una classe impagable sobre cada un dels vins monovarietals. Des d’una garnatxa dolça, un merlot tancat amb gust de curtit fins que s’obre a l’oxigenar-se, passant per el cabernet que mostra el gust clàssic d’altres contrades que no són el Priorat.

Una de les coses que recordaré és un excel•lent vi rosat que ha desenvolupat. No sabia com s’obtenia el rosat, i es fa amb una fermentació del raïm negre amb la pell fins que te el color que volem, i llavors cal premsar-ho i treure sols el líquid separant la resta de pell, per que no s’enfosqueixi més. Aquest rosat tenia uns aromes de herba, cirera i pruna que era una delícia. Amb 14,5 graus, una punta de fred fa que sigui un vi agradable i que es pot maridar amb molts menjars. Avui hem obert una ampolla amb unes verdures al forn i carn a la planxa, i ha resultat un gran acompanyament, i cap gust dominava sobre els altres, tenint cada un el seu espai.

A primers de juny és un privilegi fer una passejada per aquesta comarca, amb uns ceps cuidats amb molta cura, que juntament amb l’orografia de muntanya que te fan un paisatge que m’ha enamorat.

3 comentaris:

  1. Estic totalment d'acord en que es un privilegi passejar pel priorat durant el mes d'agost. El vi rosat del genium una mica fresquet és boníssim!!!!

    ResponElimina
  2. ostres, tal com t'expliques em fas venir ganes cada setmana de tastar vins.

    roser - el sotaescala

    tinc que sortir en anonim, perque no se que cony ni passa a blogger que no tira be

    ResponElimina
  3. Una visita i una entrada molt interessants...

    ResponElimina