Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

dilluns, 13 de juny del 2011

Fruita de primavera


Ara la vinya m’està agraint les estones que li dedico. Les cireres han estat esplèndides, no massa dolces però molt plenes, amb tota l’aigua que ha anat caient.

Els ocells han respectat les parts ( les de dalt dels arbres per ells, les d’abaix per mi ). No em puc queixar.

A finals de la tardor passada estàvem pensant si l’albercoquer estava a les últimes i s’havia fet massa vell, o be si convenia una podada forta a veure si revifava. Varem decidir fer la segona opció, i l’hem encertada. Aquests dies ens està regalant una collita d’albercocs fantàstica, i són molsuts i força dolços.

Aquest pont de tres dies hem guanyat la batalla contra les herbes, però la guerra és llarga, ja veurem qui riu l’últim.

6 comentaris:

  1. hola Enric, m'agrada aquest pacte que tens amb els ocells,mitad i mitad , molt be.

    una cosa, ja et vaig comentar que hem començat amb l'hort a planta coses , pero veig que fas un comentari sobre les herbes , i avui m'adonat que ens estan sortin moltes herbes. Tu que hi fas ??? jo volia arrencar-les una a una pero es una animalada. diga'm algu . gracies

    roser
    el sotaescala

    ResponElimina
  2. Hola, Roser
    A l'entrada del meu blog del 25 d'abril vaig fer una foto de la meva desbroçadora. En totes les ferreteries grans tipus Cifec, Aki o Leroy Merlin ara a l'estiu en tenen, i segons si tens electricitat o no en compres elèctriques ( més barates i lleugeres ) o de gasolina ( per troços més grans i més robustes ). Una altre possibilitat és fer servir herbicides que es disolen en aigua i es ruixa la terra, però jo prefereixo les coses sense verins.
    Entre planta i planta, dins dels solcs, sols funciona el "mètode avecrem¨" es a dir, "A mano, avecrem a mano! " o amb una aixada.
    Veuràs com et torna la terra els esforços que li dedicas, és una passada, jo no m'haguès mai imaginat la satisfacció que em torna.

    ResponElimina
  3. ok . de desbroçadora en tinc una sencilla que faig servir per el jardi, pero aixo nomes serveix per retallar. jo vull dir totes les herbes que surten pel mig de on estan , els enciams, carbasos, pebrots etc etc , ja veig que haure de fer servir el ""mètode avecrem"", casum dena , quedarem amb el ronyons fets pols.

    gracies

    roser

    ResponElimina
  4. Aquests albercocs tens raó Enric molt mulsuts i forca dolços......aquest any ja els esperava....gràcies !!

    ResponElimina
  5. Amb tota aquesta pluja aquest any deu reviure tot... Bona collita!

    ResponElimina
  6. Hola Enric,
    M'acabes de donar una idea... tinc un albercoquer que fins l'any passat va ser molt generós, però els darrers dos anys ha anat minvant la seva generositat fins el punt que aquest any només hem collit un parell de quilets d'albercocs. Ens estavem pensant que ja era vell i que era un procés natural. Així doncs, una podada dràstica pot fer-lo revifar?

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina