Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

diumenge, 4 de juliol del 2010

Els raims es fan grans


Sovint sols veig fotografies de gotims quan estan grans, a punt de la verema. Ara en aquesta fotografia presento un gotim "preadolescent", començant a fer el canvi.
És molt interessant veure com els petits grans de raïm ja estan tan ben formats, i ara comencen a créixer, a engreixar-se, per poder donar un bon most.
El que de veritat sóc molt ric és en herbes. Amb les pluges que hi van havent-hi, i el fem de cavall que varem escampar aquesta tardor-hiver, hi ha una gran-gran superproducció, i no aconsegueixo tenir-les controlades. Sempre em falten hores per tenir-ho be. Estic pensant que el problema és meu, i que el millor és intentar canviar el xip i acceptar que amb la dedicació que puc, i sense voler utilitzar productes químics, tindré herbes a manta.

Les olives també comencen a créixer, ara són petites i tenen uns dos milímetres de diàmetre, però ja són olives. I les del camp al que es dediquen esforços, són les millors del mon mundial.

2 comentaris:

  1. Enric, has d'estar ben mentalitzat, que nomes dedicant-hi els caps de setmana , practicament el temps que tens es per netejar les males herbes, podar quan toca,i recollir els fruits.
    Aqui a Bescano hi ha molta gent grant que te horts,mitjanets, pero hi son cada dia dos o tres hores.Pensa que al final tindras una bona recompensa. roser

    ResponElimina
  2. Esperem que la calor d'aquests dies vagi bé al raïm i a les olives...

    ResponElimina