Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

diumenge, 10 de gener de 2010

Adobar la vinya

Amb aquests freds cal preparar el camp per quan arribi el bon temps. Tenim la sort de que al costat de la nostra vinya tenim una petita hípica que ens proporciona fems. Hem fet un acord que ens beneficia a tots dos, nosaltres tenim adob en el moment que ens fa falta i en piles per escampar-ho, i el nostre veí de la hípica te un lloc adequat per utilitzar els fems que cada dia fan els seus cavalls.


Aquesta és la imatge del camp amb les piles de fems per escampar, i els ceps sense ni una fulla, hivernant. Avui volíem preparar una feixa que hem recuperat de temps sense cuidar, pot ser més de sis anys, que hem estat totes les vacances de Nadal treien males herbes, però les glaçades d'aquests dies tenien congelat el terra. De totes maneres, així és com ha quedat, a punt per plantar algun arbre fruiter a la primavera.


Després de tot un matí treballant amb la forca, el camp ha quedat preparat per passar el tractor i poder colgar aquests fems. Espero que el cap de setmana que ve no faci tan fred, i passar la fressa per deixar colgats aquests fems i que comencin a aportar el nitrogen necessari per el vi del 2010.

Així és com ha quedat el camp amb els fems escampats. Per cert, tinc les espatlles i els braços força baldats de treballar amb la forca. Ja tinc ració de gimnàs per uns dies !

5 comentaris:

  1. quina feina qe tens ehhhhh ??? pero ja saps el que diuen " sarna con gusto no pica" i com que fas una cosa que t'agrada tot esforç es poc
    anims i endevant
    pensa que com ke et vaig seguin si el vi et surt be , t'aure de comprar una empolla
    petons roser

    ResponElimina
  2. quan puguis entra al meu blog i veuras que t'he posat al lateral i aixis entre uns i altres potser tindrem mes visites
    per cert com et dius

    roser

    ResponElimina
  3. ja veig que tot passejant els gossos caldrà fer una visita a la vinya ....perquè sino de tan maca no la reconeixeré!!

    ResponElimina
  4. hola enric , tinc tantes entrades al blog , perque cada cop que faig una entrada , els hi arriba a els meus seguidors i entren a mirar , per tant , multiplica .... tinc nou seguidors ...
    pero hi ha una mica de trampa involuntaria , cada cop que jo entro , tambe la contabilitza , i jo hi entro 4 o 5 cops al dia , no per fer pujar les visites , sino per mirar si tinc comentaris , si puc fer algun arrengement etc etc
    la de fils i roba es la teva dona ?? ahir quan estava al teu blogg i vaig entrar en els que tens al lateral , vaig lligar caps ,li has de dir que et posi en el seu lateral , perque aixis els que la visitin a ella , tambe veuran el teu blog.
    a mi m'agrada el vi blanc i rosat i el meu home el negre . El cava Anna de codorniu i els licors
    tipus crema catalana,patxaran,ratafia.
    per cert jo tambe faig licors per sant joan ,agafo les anous la nit de sant joan , per fer el licor d'anous . tambe faig licor de camomilla, licor de menta , i a dalt a les golfes tinc ratafia que vaig fer per sant joan pero encara no la hem tastat.
    vale enric fins un altre
    adeu
    roser

    ResponElimina
  5. hola enric , ja m'he fet seguidora de la teva dona,i a mes a mes li he demanat si te una recepta per fer pa a la panificadora. i les galetes un dia d'aquest tambe les farem el meu fill petit i jo
    salut
    roser

    ResponElimina