Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

diumenge, 22 de novembre del 2009

El vi blanc vestit d'etiqueta


Aquest cap de setmana he vestit d'etiqueta el vi blanc. La zona on està la vinya es diu Masclans, i he volgut batejar la collita d'aquest any amb aquest nom. Per suposat, el vi és del Celler Sota l'Escala.

El procediment és totalment artesanal, i m'ho puc permetre per la petitíssima producció que tinc.

El primer pas és el disseny de l'etiqueta, que la forma més fàcil de fer-ho és mitjançant el programa power point, i imprimeixo sis pantalles per plana, i el tamany resultant és mes o meys l'adequat a tamany etiqueta.

El segon pas és posar la caputxa termoretràctil ( les bones són estanyades, però amb aquestes ja en tinc prou ). Inicialment em van dir que per aplicar la calor necessària es feia amb un assecador de cabell, i obedient així ho feia. Mica en mica vaig veure que no era pràctic. Preguntant a una botiga especialitzada em van ensenyar un aparell com els antics secadors de cabell de perruqueria de senyores, on dins d'un cub hi habia unes resistències elèctriques. Molt bon sistema, però el preu em va frenar ( 110 € ). Finalment en un llibre francès per fer vi en petites produccions vaig trobar la solució. Tan fàcil com tenir un pot amb aigua bullint i introduir l'ampolla cap per avall, amb la caputxa aguantada amb una forquilla. Resultat excel·lent i sense haver de pagar el que no cal.

Tercer pas, enganxar l'etiqueta. El resultat, aquí el podeu veure. El que vull millorar és fer-ho amb etiquetes adhesives, i imprimir directament sobre l'etiqueta. Serà el següent tema.

1 comentari:

  1. Aquestes ampolles han quedat precioses!
    Ara nonès faltat tastar-lo.
    Salut

    ResponElimina