Per Sant Jordi, en lloc de comprar llibres d’aventures, de viatges, .... m’he comprat aquest llibre de vins. En principi penso que la millor acadèmia de vins és l’ampolla, i que a mesura que en vaig bevent vaig aprenent.
Però de tant en tant val la pena donar-me un caprici, i aquest any ha estat aquest. El que volia és saber una mica en general, molt general, dels vins del mon. Una mica com tenir una “cultureta” a nivell global.
Aquest llibre m’ha permès satisfer aquesta inquietud. D’una manera assequible, es a dir, sense fer servir vocabulari grandieloqüent i per iniciats ( que això ho valoro molt ) parla dels grans temes dels vins : tipus de raïms en el mon, com apreciar un bon celler per comprar vins, com saber llegir una etiqueta, com conservar el vi ( i si no tenim les condicions apropiades el que convé és beure’l ). També he valorat molt la part que dedica en el llibre a quines són les grans regions dels vins en el mon, i quins raïms estan associats ( Burdeos, Borgonya, Champanya, Alsàcia, Toscana, California, Argentina, Xile, .... ).
També he trobat curiós com un autor anglès veu els vins espanyols, i els catalans. D’España destaca per sobre de tots els Ribera del Duero, i després els Riojas i Jerez.
Per pocs euros he tingut una bona visió del vi a nivell global, explicat en un llenguatge fàcil i desmitificador. L’autor, Oz Clarke, és un expert anglès, que fa molta divulgació a diaris, teles i radio.