Espai que recull les experiències d'un aprenent de pagès. Exposo com són de senzilles les coses ben fetes, la facilitat en que es fan coses equivocades, i com una afició pot implicar tantes activitats, fetes amb il·lusió. També m'ajudarà a tenir memòria, i hi trovareu un espai d'intercanvi de maneres de fer i d'entendre el vi i el whisky

diumenge, 1 de novembre del 2009

El mon dels whiskeys


Fa temps havia provat els whiskeys americans, i la veritat és que els trobava forts i amb un gust de fusta molt brusc. Els que havia provat eren els més comercials i amb poc envelliment.

Una curiositat em rondava. Els bons whiskeys es poden comparar amb els maltes, que tan bones sensacions em proporcionen ?

En una bona tenda especialitzada de Barcelona vaig comprar un caprici per aclarir el dubte, una ampolla de Rittenhouse, un whiskey de sègol de 10 anys d'envelliment, amb la menció de "Bottle in bond", que vol dir que prové d'una única destil·leria i el dipòsit d'envelliment ha estat controlat per l'administració americana.

M'he endut una bona sorpresa. L'he trobat molt bo, una bona entrada i amb un gust de fusta final suau. Diuen que es pot descobrir en el seu gust nou moscada i fruites exòtiques, però això jo no ho he detectat, pot ser no soc tant "sabi".

A més, comparativament te un preu inferior als seus equivalents d'Escòcia.

Algú em pot donar una pincellada dels principals tipus de whiskeys, d'una manera similar com es poden "classificarç" els maltes ?

Fins aviat.

2 comentaris:

  1. Llàstima que no m'agarda el Whisky ... em perdo el gran plaer d'assaborir-lo.

    ResponElimina
  2. Jo ja tinc por d'aficionar-me massa!!!Perquè tot el que m'agafo com a afició....m'hi acabo aficionant-hi .....MASSA!!Nomès de llegir el què has escrit...ja m'en fas agafar ganes.

    ResponElimina